Utleie av villaer og leiligheter på Costa del Sol

bunn

Kontakt oss i dag!

bunn

Regionen

Andalucia

Andalucia er Spanias nest største region hva gjelder areal, og den største hva gjelder innbyggertall. Det varierende landskapet, det fantastiske klimaet og den vennlige befolkningen gjør regionen til et svært populært reisemål.

3000 soltimer i året, kilometervis med gylne sandstrender og vakre naturlige havneområder gjorde området til et sikkert anløpssted allerede tusener av år f.kr. da fønikerne først inntok landet.

Kyststripen fra Huelva til Cadiz, også kalt Costa del Luz, ligger mot Atlanterhavet, og karakteriseres av den finkornete sanden. Middelhavskysten fra Gibraltarstredet til Almeria, har et mildere klima med mindre vind og høyere sjøtemperatur.

Regionen har en overflod av tilbud til sine besøkende. Gylne strender, majestetiske og vakre fjellkjeder og de berømete "hvite landsbyene" rike på folklore og kunst. Her kan du oppleve Flamencoens magi og tyrefektning i dens mest autentiske utforming. Myter som " Don Juan" og "Carmen" ble født her.

Hva er det med denne interessante spanske regionen som gjør at så mange blir trollbundet av stedet ? Noen vil si historien og arkitekturen, andre vektlegger kulturen, naturen og menneskene.

Kontrastene her er overveldende. Poeten Manuel Machado uttalte seg om regionen med ordene " Cadiz er klar og salt, Granada er bortgjemt, gråtende vann, romerske og mauriske Cordoba er taus og Malaga synger!" "Cadiz, sala claridad, Granada, aqua oculta que llora, Romana y mora Cordoba callada, Malaga cantaora."

"Jeg trodde jeg forsto så mye av stedet og menneskene etter en måneds opphold," sa en ung mann. "Etter et år visste jeg at det var bare en begynnelse på en viten jeg hadde anskaffet meg om denne kontrastfylte delen av Spania. Nå, 20 år etter, har jeg fortsatt mye å lære."

Andalusia består av åtte provinser; Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Jaen, Malaga og Sevilla. Ca. 6.5 millioner mennesker bor på 87.268 kvadratkilometer.

Det blir sagt at mennesker fant veien til Andalusia via Gibraltarstredet for en million år siden. Det er funnet 80.000 år gamle rester av Neanderthalis Homo (de første Homo Sapiens) i regionen. Mennesker tegnet på huleveggene i grottene i Nerja og i Pileta i nærheten av Ronda for 15.000 år siden.

Når egypterne hadde det travelt med å bygge pyramidene, foregikk det også en komplisert byggevirksomhet i Antequera. De andalusiske rikdommer var kjent i Solomons dager. Selv i det gamle testamentet finnes det sitat om skipet som kom fra Tarshish med rikdommer. Fønikerne var også blant de som innvaderte området og fant seg til rette i Andalusia. De grunnla Gadir, som idag er Cadiz, og Malaka som idag er Malaga for mer enn 3000 år siden. Senere har både romerne, maurerne og kristne gjort krav på, og blitt trollbundet av dette fantastiske området.

Filosof Jose Ortega y Gasset skrev: "Andalusias menn har alltid vært taktiske. De kjemper ikke imot de som innvaderer landet, de tar det med ro, vel vitende om at inntrengerne vil bli forhekset av området." Det ble de da, og det blir vi fortsatt.


Costa del Sol

Solkysten, Costa del Sol, som også etterhvert er blitt kalt golfkysten, Costa del Golf, strekker seg fra Tarifa til noe lenger enn Motril på østsiden av Malaga hvor den grenser til Costa del Almeria. Kyststripen er Europas sørligste, og grenser mot fjellene og Middelhavet. Du kan se Afrika og snøen på fjelltoppene over Granada på samme tid.

Costa del Sol er utviklet og tilrettelagt for millioner av turisters ve og vel. Her finner man f.eks. mer enn 80.000 hoteller, og et enormt tilbud av sportsaktiviteter, bl.a de mange golfbanene. Den travleste delen av kysten finner du fra Malaga til Estepona. Øst for Malaga er det noe roligere.

Regionen er ideell for de fleste typer ferier, både av kort og lang varighet. Kysten eller innlandet, strandliv eller fjellet. Aktive ferier med golf, vannsport, ski e.l. Familieferier med strandliv, besøk i vannland, og fornøyelsesparker. Ferier med fokus på historie og kultur. Romantiske ferier med restaurantbesøk, spa og tur med hest og vogn i Mijas Pueblo.

Avhengig av hva du liker, kan du kjøre 10 minutter innover i landet og finne typiske hvite andalusiske landsbyer. Du kan besøke designerbutikkene i Puerto Banus eller et av de mange gatemarkedene i området. Eller du kan nyte et måltid i gamlebyen i Marbella omgitt av velduftende appelsintrær i blomst. Du kan velge mellom nesten 50 flotte golfbaner, gå turer i fjellet, står på vannski eller kjøre slalom i Sierra Nevada. Og selvsagt kan du nyte late dager på en av de vakre strendene, eller ta familien med til en av regionens mange dyre- og opplevelsesparker.

web design & publiseringsløsning levert av Argo Internett AS ©